Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

Laboratuvar Teknolojisi Programı

Programın üstün yönleri: Laboratuvar Teknolojisi alanında eğitim gören öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını düşünerek bilinçli olarak programı seçiyor olması ve gerek Örgün, gerekse İkinci Öğretim açısından yeterli sayıda öğrenci alması olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca farklı alanlarda çok iyi yetişmiş öğretim elemanı kadrosunun Bölüm veya Yüksekokulun kendi içinde bulunması, Program açısından çok önemli üstünlükler olarak görülmektedir. 

Mezuniyet Sonrası
Laboratuvar teknolojisinde bir önlisans derecesi, öğrencileri bilimsel deneyleri güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için çeşitli kimyasallar ve ekipmanlarla çalışmaya hazırlar. Bu programlar mezun olduktan sonra daha yüksek eğitim seviyelerine zemin hazırlayabilir.
Laboratuvar Teknikeri genellikle iş yerinde deneyim kazanarak laboratuvar amirleri olarak pozisyonlara geçebilirler. Kimya biliminde veya benzer bir alanda lisans derecesi bu süreci hızlandırabilir. Bunun için  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir. Ayrıca Açıköğretim Fakültesi’nin çeşitli bölümlerine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt yaptırarak bu bölümlerden lisans derecesi ile mezun olabilmektedirler.

İş olanakları
Laboratuvar Teknikerlerinin pek çok çeşitli iş imkanı mevcuttur. Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Toprak Mahsulleri Ofisinin, Gümrük Müsteşarlığı, Çevre ve Orman Müdürlükleri, Belediye ve Üniversite gibi kamu kurumlarının ilgili bölüm ve araştırma laboratuvarlarında teknik ve idari görevlerde istihdam edilebilirler. Biyoteknoloji firmaları, Atık Su Arıtma Tesisleri, kozmetik üretimi, doğal ürün ve vitamin işleme, sağlık hizmetleri, ilaç üretimi, Çevre danışmanlığı firmaları, Kimyasal işleme tesisleri, her türlü Toprak-su-bitki-gübre-yem analizleri yapan özel laboratuvarlar ya da bu işletmelerin kontrol laboratuvarları gibi özel kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışabilmektedirler. 

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLEN BÖLÜMLER:
Laboratuvar Teknolojisi Programı DGS ile girilebilecek lisans programları: 
Biyoloji
Moleküler Biyoloji ve Genetik,
Biyoteknoloji
Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji,
Genetik ve Biyomühendislik,
Biyomühendislik,
Bitki Koruma
Bitkisel Üretim ve Teknolojileri
Tarımsal Yapılar ve Sulama
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
Organik Tarım İşletmeciliği
Gıda Teknolojisi
Hemşirelik,
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri,
Kimya

Programda verilen derslerin ders içerikleri için tıklayınız.

Ekler

2018-2019 Laboratuvar Teknolojisi İ.Ö..pdf
2018-2019 Laboratuvar Teknolojisi N.Ö..pdf
2021-2022 Laboratuvar Teknolojisi İ.Ö..pdf
2021-2022 Laboratuvar Teknolojisi N.Ö..pdf
2022-2023 Laboratuvar Teknolojisi İ.Ö..pdf
2022-2023 Laboratuvar Teknolojisi N.Ö..pdf
2023-2024 Laboratuvar Teknolojisi İ.Ö..pdf
2023-2024 Laboratuvar Teknolojisi N.Ö..pdf