Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu YÖK Yürütme Kurulunun 29/09/2000 Tarihli kararıyla kurulmuştur. Laspeki MYO, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin yöreye açılan en önemli pencerelerinden birisidir. İlk alınan öğretim elemanları ve az sayıda öğrencisiyle 2001 – 2002 Akademik yılında eğitime başlamıştır.
Kurulduğu ilk yıllarda Lapseki MYO bünyesinde Teknik Programlar ile İktisadi ve İdari Programlar olmak üzere iki bölümün açılması uygun görülmüştür. Ancak Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.04.2009 tarihli toplantısında alınan karar ile; 2009-2010 öğretim yılından itibaren Lapseki Meslek Yüksekokulu bünyesinde Teknik Programlar Bölümü içerisindeki Fidan ve Fidecilik Programı, Tarım Ürünlerinin Muhafazası ve Depolanması Programı ve Organik Tarım Programı ile İktisadi ve İdari Programlar Bölümü içerisindeki Muhasebe Programının adları değiştirilmiştir. Yeni haliyle bölüm ve programlar; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programları Bölümü içerisinde Bahçe Tarımı ve Organik Tarım Programı, Gıda İşleme Programlar Bölümü içerisinde Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Programı, Muhasebe ve Vergi Programları Bölümü içerisinde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları olarak değiştirilmiştir.
Yüksekokulumuz 6 Bölümde, 11 örgün ve 2 ikinci öğretim olmak üzere toplam 13 program ile Türkiye’nin bilimsel gelişimine katkı sunmaktadır.
Lapseki Meslek Yüksekokulumuzda
ile eğitime devam edilmektedir. Eğitim dili Türkçe olup, öğrenim süresi iki yıldır. Öğrencilere yönetmeliklerde öngörülen stajlarını tamamlamaları halinde eğitim gördükleri programa ait Önlisans Diploması verilmektedir. Meslek Yüksekokulumuzun hedefi bölgemiz ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak çağdaş, hızla gelişen bilim teknolojisinin gerisinde kalmayacak girişimci, yetenekli, yaratıcı, katılımcı, üretken ve özgür meslek elemanlarının yetiştirilmesidir.
Meslek Yüksekokulumuz mesleki eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik gelişmelerde yüksek kalite ve standartlara sahip teknik elemanlar yetiştiren önemli bir eğitim kurumu olmakla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Mevcut programlarımız, Türkiye’nin önemli kamu ve özel sektörlerinde, özgüveni yüksek, doğru karar verebilen, analiz yapabilme yeteneği yüksek, çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurabilen nitelikli meslek elemanı ihtiyacını karşılamaktadır.
Okulumuzda 4 Profesör, 12 Doçent, 10 Dr. Öğr. Üyesi’nden oluşan 26 öğretim üyesi ve 2 Öğr. Gör. Dr. ile 15 Öğr. Gör. olmak üzere 43 akademik personel görev yapmaktadır. Ayrıca 8 idari personel görev yapmaktadır.