Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü

 KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

BÖLÜM BAŞKANI

Doç. Dr. Pınar ILGIN

 

BİYOKİMYA PROGRAMI

Doç. Dr. Pınar ILGIN

Dr. Öğr. Üyesi Coşkun KONYALI

 

Dr. Öğr. Üyesi Canan ÖZYURT

 

LABORATUVAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Prof. Dr. Mehmet PARLAK

 

Doç. Dr. Feyza KOLCU

 

Doç. Dr. Ganime AYDIN

 

Dr. Öğr. Üyesi Sultan YAĞMUR KABAŞ

 

KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Misyonumuz

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü; konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, yeni sistemleri ve teknolojik yöntemleri takip edebilen, yeni ürün tasarımı, üretimi ve kalite kontrolünü yapabilecek yeteneklere sahip, çağın gerektirdiği bilgi ve beceri öğretiminin yanı sıra üniversite mezununda olması gereken eğitimin verilmesinde yardımcı olan kalite güvence dahil olmak üzere iş hazırlama, tasarım, laboratuvar ve üretim birimlerinde görev alabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Vizyonumuz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olma vizyonu doğrultusunda, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası eğitim öğretim etkinlikleri ile bölgesel ve ulusal alanda öncü bir meslek yüksekokulu olmak için çalışmalarını sürdürmektir. Özel sektörle senkronize bir şekilde çalışan bir kurum olmak ve mezunlarımızı ulusal ve uluslararası alanlarda çalışabilecek bilgi ve beceri sahibi yapmaktır. 

Mezunların Kazandıkları Unvan

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü’ndeki öğrenciler, 30 iş gününü kapsayacak zorunlu kurum stajını ve her dönemde 30 AKTS, dört dönemin sonunda toplamda 120 AKTS’ yi tamamlayarak mezun olacaklardır. Ayrıca derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan Laboratuvar Teknolojisi Programı mezunu öğrencileri “Laboratuvar Teknikeri” ve Biyokimya Programı mezunu öğrencileri “Biyokimya Teknikeri”  unvanı almaya hak kazanmaktadır.

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Mezunu Bir Teknikerin Görevleri Nelerdir?

Bir teknik eleman olarak temel fonksiyonunuz laboratuvardaki kimyagerlere, kimya mühendislerine, gıda mühendislerine, ziraat mühendislerine vb. pratik yardım sağlamaktır.

Laboratuvarda:

•Test çözümlerini hazırlama ve örnekleri işleme

• Örnekleri test etme ve deney yapma

•Test metodolojisi geliştirmek

• Aletleri kalibre etme ve bakımını yapma

Ofiste:

•Analitik sonuçları kaydetme

•Raporlama için evrak işlerini yapmak ve analiz etmek

•Telefonla ve müşterilerle, devlet daireleriyle, meslektaşlarla ve diğer bilim insanlarıyla toplantılarda iletişim kurmak

•Envanteri korumak ve yeni stokları sipariş etmek

Alan içerisinde:

•Hammadde ve bitmiş ürünlerin kalite güvence numuneleri de dahil olmak üzere analiz için numune toplamak.

 

Bölüm Mezunlarımız ayrıca aşağıdaki özel niteliklere sahip olmalıdır:

• Teknolojiyi kullanma becerisi: Özel ekipman ve cihazları kurup çalıştırabilmelidir. Ayrıca, deneylerin ve işlemlerin düzgün ve güvenli bir şekilde çalıştığından emin olmak için ekipmanı ayarlamaları gerekebilir.

• Analitik beceri:  Bilimsel deneyleri doğruluk ve hassasiyetle yürütebilmelidir.

• İletişim yetenekleri: Çalışmalarını bilim insanlarına, mühendislere ve teknik bir geçmişi olmayan işçilere açıklamalıdır. Genellikle sonuçlarını iletmek için raporlar yazarlar.

• Eleştirel düşünme becerileri: Sonuçlarına sağlam mantık ve karar verme yoluyla ulaşırlar.

• Kişilerarası becerileri: Bir takımın bir parçası olarak diğerleriyle birlikte iyi çalışabilmelidir, çünkü genellikle bilim adamları, mühendisler ve diğer teknisyenlerle çalışırlar.

• Gözlem becerileri: Kimyasal deneyleri ve süreçleri dikkatlice izlemelidir. Koşullar, prosedürler ve sonuçlar dahil olmak üzere çalışmalarının eksiksiz kayıtlarını tutmalıdırlar.

• Zaman yönetimi becerileri: Genellikle birden fazla görev ve proje üzerinde aynı anda çalışır ve görevlerini önceliklendirebilmelidir.

Laboratuvar Teknolojisi hakkında detaylı bilgi 

Biyokimya hakkında detaylı bilgi 

Paydaş Toplantıları