Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNLARI BULUŞMASI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu tarafından 20. yıl mezun etkinliği 13 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirildi. İlk defa düzenlenen, farklı alanlardan mezun veren Lapseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, öğretim elemanları ile buluşan mezunlar arasında duygulu anlar yaşandı.

Etkinlik kahvaltı programı ile başladı. Etkinliğe, başta Lapseki Belediye Başkanı Eyüp YILMAZ, Lapseki Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah TOPRAK, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin GÜR olmak üzere çok sayıda akademisyen ve mezunlar katılım gösterdi. Kahvaltı sonrası etkinlikler Lapseki Meslek Yüksekokulu Kampüsü’ nde devam etti.

Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet GÜMÜŞ’ ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen mezunlar etkinliğinin açılış konuşması Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin GÜR tarafından yapıldı. Sözlerine 'Meslek Yüksekokulu tarihinde gerçekleştirilen ilk mezun buluşmasının heyecanını yaşadığını belirterek başlayan GÜR, etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ve saygılarını iletti. Mezunlar buluşması etkinliğinin hem farklı nesillerin buluşmasına hem de kurumsal değerlerin yeniden yaşanmasına olanak sağladığını belirterek, bu noktada mezunlarımız ile Meslek Yüksekokulumuz arasındaki aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için düzenlenen Mezun Buluşması etkinliği için katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Söyleşide mezun öğrenciler, mevcut iş durumlarını, mesleki deneyimlerini ve üniversitemizde geçirdikleri öğrencilik anılarını yeni öğrencilere ile paylaştılar. Söyleşi sırasında zaman zaman duygulu ve bir o kadar da keyifli anlar yaşandı. Söyleşi sonrası tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmesinin ardında pilav ikramında bulunuldu. Lapseki Meslek Yüksekokulunca bir gelenek haline gelmesi planlanan etkinlik, programlar bazında devam ettirilerek sona erdirildi.