Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

ÇOMÜ'den Tarımın Geleceğine Yönelik İlham Verici Proje: COMPOSTER Çalıştayı

3 Kasım 2023 tarihinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından yürütülen "COMPOSTER" projesinin çevrimiçi çalıştayı düzenlendi. Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu projenin başlığı, "Encouraging Young Farmers to Produce Compost for Healthy Soil and Organic Food Using Innovative Solutions" olarak belirlendi. Üniversitemizin öğretim üyeleri, proje kapsamında yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldılar.

Çevrimiçi eğitimde, tarımsal atık değerlendirme ve kompostlama yöntemleri konusunda bilgi verildi. Lapseki Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bu eğitime aktif katılım sağladılar. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere, LMYO Müdürü Sayın Doç. Dr. Engin GÜR ve Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Hasan ÖZCAN tarafından sertifikaları takdim edildi.

Bu önemli etkinlik, genç çiftçilere inovatif çözümlerle sağlıklı toprak ve organik gıda üretme konusunda ilham verici bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması, tarım alanında sürdürülebilir uygulamalara katkı sağlayacaktır.