Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

''2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü'' Söyleşisi Gerçekleştirildi

2023'e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü adlı söyleşi gerçekleştirildi

Moderatörlüğünü Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcımız Senil Ketenciler’in gerçekleştirdiği ‘2023’e Giderken Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü’’ adlı konferansımızda Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Sayın Dr. Cemil Ertem’i ağırladık. Pandemi koşullarından dolayı internet üzerinden gerçekleşen konferansımız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur, Üniversitemiz Senato Üyeleri, Akademisyenlerimiz, Lapseki Belediye Başkanı Sayın Eyüp Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Odası Başkanı Sayın İsmail Şapçı ve öğrencilerimizin bulunduğu yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Konferansımızın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur, pandemi koşullarında da teknolojik dönüşümle etkinliklerin verimli bir şekilde devam ettiğini belirtmiştir. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Engin Gür, değişen dünyada öğrencilerimizin de bu değişime ayak uydurmaları için donanımlarını arttırmaları gerektiğini dile getirmiştir.

Konuğumuz Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Dr. Cemil Ertem, günümüzde teknolojinin her alanda etkinliğini artarak sürdürdüğünü dolayısıyla da dataya ulaşmanın daha kolay hale geldiğini belirtmiştir. Sayın Dr. Cemil Ertem ''Burada önemli olan nitelikli bilgiye ulaşıp bunu doğru yorumlayabilmek. Dünya ilerlerken, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke kavramlarını geride bırakıyoruz. Ulus Devlet- Sosyal Devlet olgusu yeniden tanımlanıyor. Şehirleşme, teknolojinin etkenliğiyle, yerini küçük yerlerde yaşamlara bırakıyor. Eski mesleklerin yerini yapay zeka, makine öğrenmesi, data analistliği gibi teknoloji yoğun meslekler almaya başladı''. Sayın Dr. Cemil Ertem ''Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de değişim başlıyor. Gençlerimiz bu değişime hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi için eğitimlerini bu yeniliklere göre şekillendirmeleri gerekmektedir'' şeklinde öğrencilerimize önerilerde bulunmuştur.