Park ve Bahçe Bitkileri Programları Bölümü

Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Yrd.Doç.Dr. Yavuz ALKAN (Bölüm Başkanı)

Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kemal AKBULUT
Yrd.Doç.Dr. Timuçin EVEREST

Öğr.Gör. Elif SAĞLIK

Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Peyzaj Mimarlığı mesleği, günümüzde birçok temel bilim dalının verilerinden yararlanarak planlama ve tasarım açısından insanla çevresi arasında olumlu ve sürdürülebilir bir ilişkinin yaratılmasıyla ilgili prensipleri geliştiren, yönlendiren ve uygulayan mesleklerden biri konumuna gelmiştir. İlgili meslek disiplininde görülen gelişmeler, uzmanlaşma ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Böylece, özellikle, dış mekan planlama ve tasarım aşamasından sonra gelen uygulama safhasında kalifiye ara eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Peyzaj ve süs bitkileri Programı bu ara eleman ihtiyacının karşılanmasında son derece önemlidir.

Programımız açık ve yeşil alanların tasarımını yapan Peyzaj Mimarlığı meslek disiplini için, peyzaj çalışmalarında ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Programdan mezun olan öğrencilerimiz Peyzaj Ve Süs Bitkileri Teknikeri olarak iş hayatına atılmaktadırlar.

Mezun öğrencilerimiz dış mekan ya da açık alan düzenlemesi yapan kamu kurumları, belediyeler, peyzaj mimarlığı proje ve uygulama büroları, inşaat firmaları, sulama firmaları, süs bitkileri üretimi ve satışı yapan fidanlıklar ve seralar gibi kurum ve kuruluşlarda kalifiye ara eleman olarak çalışabilmekte, ayrıca kendi uygulama ve üretim firmalarını da kurabilmektedir.

Ön lisans programında dersler peyzaj planlama ve tasarım ile süs bitkileri olmak üzere iki ana başlık altında şekillenmiştir. Eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına başvurarak, başarı durumlarına göre ilgili fakültelerin,

• Peyzaj Mimarlığı,
  • Peyzaj Mimarisi Ve Kentsel Tasarım,
  • Ziraat Mühendisliği,
  • Orman Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirler.

Ders Planını İndirmek İçin   tıklayınız...