Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Programları Bölümü

 Gıda İşleme Programları Bölümü

 

Doç. Dr. Gıyasettin ÇİÇEK (Bölüm Başkanı)
  Yrd. Doç. Dr. Neslihan EKİNCİ
  Yrd. Doç. Dr. Mustafa SAKALDAŞ
  Yrd. Doç. Dr. Arınç TULGAR

 

Öğr. Gör. Hülya DEMİR

 

Bölüm Puan Türü : YGS -6

 


Gıda ve Gıda  İşleme Teknolojisi Programı

Gıda İşleme Programları Bölümü bünyesinde Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Bölümü bulunmaktadır. Bölümümüzde tüketicinin kullanımına sunulan tarım ürünlerinin kalitesini ve değerini arttırmak, hasat sonrası kayıpların en aza indirilerek pazarlamayı daha etkin hale getirmek, bitki fizyolojisinden anlayan ve pazarlama eğitimi alan tekniker düzeyinde nitelikli personel yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Eğitim-öğretim faaliyetleri sunulan hizmetlerin başında gelmektedir. Derslerin çoğunluğu uygulamalı olarak sürdürülmekte, öğrenci uygulamaları için şimdiye kadar Yüksekokul laboratuarları yanında, Lapseki yöresindeki şahıslara ait çeşitli bağ ve bahçe alanları da kullanılmaktadır.

Ders Planını İndirmek İçin tıklayınız