Finans Bankacılık ve Sigortacılık Programları Bölümü
Maliye Programı

Yrd. Doç. Dr. Selin TÜRKMEN (Bölüm Başkanı)

Öğr. Gör. Nurdan ERDİM

Öğr. Gör. Gamze ERDEN

Okt. Başak KARATAŞ

Okt. Burcu ÇAPAR

Bölüm Puan Türü : YGS - 6

Maliye Programı

Maliye Önlisans Programının amacı; kamu sektöründe ve özel sektörde mali konulara ilişkin sorunlara, bilimsel yöntemlerle gerekli çözümleri geliştirecek elemanlar yetiştirmektir. Bölümden mezun olanlar Maliye Bakanlığı, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, DPT, Mahalli idareler, Sayıştay yanında bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında istihdam edilirler. Özellikle kamu kurum ve kuruluşların muhasebe - finansman, mali-idari işler ve stratejik planlama-proje bölümlerinde ve bunun yanında özel sektör kurum ve kuruluşlarında muhasebe ve finansman departmanında nitelikli çalışanlar yetiştirilir. Ayrıca programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin ''Maliye'', ''Kamu Yönetimi'' ve ''Siyaset Bilimi'' bölümlerine geçiş yaparak lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler. Bunun yanında Açık Öğretim Fakültesi'nin ilgili bölümlerine sınavsız olarak kayıt yaptırarak bu bölümlerden 3. sınıftan itibaren öğrenim görebilmekte ve lisans derecesi ile mezun olabilmektedirler.

Ders Planını İndirmek İçin Tıklayınız