TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNDEN TEKNİK GEZİ

Bayramiç Gezisi

Yüksekokulumuz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Engin Gür, Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkun ve Dr. Coşkun Konyalı eşliğinde Bayramiç'te bulunan tarım işletmelerini ziyaret ettiler. Öncelikle solucan gübresi üretimi yapan Bersol firmasını ziyaret ederek bilgi alan öğrencilerimiz, yerel fidan üretimi yapan bir işletmeye ziyarette bulundu. Bunun ardından Kaz Dağları eteklerinde bulunan doğa harikası Ayazma'da bitki örtüsü üzerinde incelemeler yapan öğrencilerimiz, bölgenin önemli  soğuk hava depolarından biri olan Karsu Soğuk Hava Deposu'nu ziyaret ederek işleyişi hakkında bilgiler aldı. Son olarak, yörenin tek topraksız tarım yapan işletmesini ziyaret eden öğrenciler işleyiş hakkında bilgi aldılar.