İşletmeci Gözüyle Lapseki'de Tarım ve Tarım Eğitimi Paneli Yapıldı
Doç. Dr. Gıyasettin ÇİÇEK moderatörlüğünde "İşletmeci Gözüyle Lapseki'de Tarım ve Tarım Eğitimi" Paneli Yapıldı. Panele Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Ziraat Mühendisi Osman Okay, Özerler Soğuk Hava Tesisleri adına Halil Özer konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar öğrencilerin staja ve uygulamaya ağırlık vermelerini ve bir işi en alttan öğrenmeden üst basamaklara çıkamayacaklarını belirttiler. Teorik bilginin yanı sıra pratik bilginin ve uygulamanın da sektörde önemli olduğunu vurguladılar. Soruların ardından Lapseki Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Engin Gür bölge çiftçisinin eskiden beri bilinçli tarım yaptığını ve giderek çevreye daha duyarlı ilaçların kullanıldığını belirtti.

141-uzjk-r1.jpg

141-uzjk-r2.jpg141-uzjk-r3.jpg