Dr. Öğr. Üyesi Ganime Aydın’ın “Mühendis Olmaya Adım Adım “ isimli projesi desteklenmeye değer görülmüştür

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2019/1 Çağrı Kapsamında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Dr. Ganime Aydın’ın 119B938 “Mühendis Olmaya Adım Adım “ isimli projesi desteklenmeye değer görülmüştür. Proje,  Çanakkale 18 Mart Üniversitesi yürütücülüğünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ortaklığında, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecektir. Projede Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nin sorumluluğunda ilkokul 4. sınıf- ortaokul 8. sınıfa devam eden 30 öğrenci için 9 günlük STEM ( Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitim modelinde Mühendis ve Fen Bilimlerinde alanında uzman akademisyenler tarafından uygulamalı mühendislik eğitimi verilecektir.  Projede,  çevre, inşaat, elektrik, gıda, ziraat, kimya, mimarlık, uzay, biyomedikal, makine, astronomi ve yazılım mühendisliği uygulamalı olarak gerçekleştirilirken, öğrencilerimizin mühendislik mesleğini tanıması, mühendislik mesleğine ilgilerinin artırılması, mühendislik dallarını etkinliklerle deneyimlemeleri, mühendislik tasarım süreçlerini öğrenmeleri amaçlanmıştır.