Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Lapseki Meslek Yüksekokulu

Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat'ın Katılımıyla Gerçekleşti

Lapseki Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı, Lapseki Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur,  Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür ile çok sayıda akademik personel katıldı.

Toplantı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Gür 'ün sunumuyla başladı. Sayın Gür konuşmasında Lapseki Meslek Yüksekokulu’nun geçmiş yıllardaki gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Sayın Gür, Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölüm ve programlara ilişkin bilgi vererek programlara ilişkin öğrenci sayılarını paylaştı. Akabinde Sayın Gür, Meslek Yüksekokulu’na ait akademik personel sayısı, bölüm ve alanlara göre yapılan bilimsel yayınların sayısı ve niteliği, atıf sayısı, ulusal ve uluslararası proje kısa ve orta vadedeki sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında Lapseki Meslek Yüksekokulu’nun sahip olduğu Öğretim Üyesi sayısının yüksekliği ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle son 3 yılda gerçekleştirilen yayınların ve proje sayısının yüksek olmasının kendisini çok memnun ettiğini belirten Sayın Prof. Dr. Murat, Lapseki Meslek Yüksekokulu’nun bu anlamda çok değerli olduğunu dile getirdi. Yayın ve proje yapmanın ne denli önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Murat, öğretim üyelerinin bu bakımdan her zaman destekleneceğini, öğretim görevlilerinin ise mutlaka doktora yaparak gelişime katkı sağlamaları gerektiği belirterek, Araştırma Üniversitesi olmanın önemini dile getirdi.